About me

a self portrait having tea in a babydoll and boots

 

s.1990 Porvoossa

they/hän

Työstän kierrätysmateriaalia, jota olen hankkinut käymällä läpi roskalavoja ja kuolinpesiä. Löytämisen ja esineen historiallinen elementti on kiinteä osa teoksieni kerroksellista narratiivia. Tällä hetkellä lähestyn työskentelyä hahmottamalla omaa paikkaani identiteettien kautta. Identiteetti itsessään on ristiriitainen käsite, joka kulutuskapitalistisen järjestelmän identiteettipoliittisessa ympäristössä vesittyy kuluttamista määritteleväksi profilointivälineeksi. Se on kuitenkin myös itsemääräämisoikeuden ja marginalisoitujen kehojen  voimavara ja magneettinen väline representaation ja yhteisöjen muodostumisessa.

Toinen tapani työskennellä on kaduilla tekemällä  tägejä. Katutaidetta haluan lähestyä sensitiivisesti tiedostaen, että se lähtökohtaisesti on mustaa ja ruskeaa alakulttuuria, jota omin. Tämä kohdallani tarkoittaa mm. rakenteellista antirasistista työtä tai antirasististen tägien ja sanomien kirjoittamista, mikä on tapani normalisoida antirasistista sanastoa.

Tarkastelen omaa asemaani queer-identiteettinä uskonnollisissa yhteisöissä. Queer-ihmisten tarve hengellisyyteen ei ole sen vähäisempi kuin cisheteronormatiivisten identiteettienkään, mutta queer-ihmisen asema uskonnollisessa yhteisössä sen sijaan on tarkastelemisen arvoinen. Miten elää yhteisössä, joka lähtökohtaisesti hylkii omaa identiteettiä?

Pyrin luomaan kuvaa itsestäni, tutkimaan psyyken ja toiminnan nyansseja elämänmittaisessa projektissa, jota kutsun kodiksi. Asun ja työskentelen Siuntiossa. Koti, joka on minulle samaan aikaan sekä rakas että traumaattinen. Työskentelen identiteettejä reflektoiden pyrkien rehelliseen ja vilpittömään ilmaisuun. Oppiminen ja pois-oppiminen on elämänmittainen työ, jonka kehittymisen syklisyyttä ja aaltoliikkeisyyttä pyrin tarkastelemaan mielenkiinnolla kriittisesti.

%d bloggers like this: